Čí je to město?

1. březen 2011

Iniciativa Za novou Prahu a výstava Čí je to město? byly společně hlavními tématy Odpolední session. Iniciativa Za novou Prahu, tvořená zástupci odborné veřejnosti, nedávno předložila primátorovi hlavního města Prahy Bohuslavu Svobodovi a všem pražským zastupitelům otevřený dopis upozorňující na nutnost systémových změn při řešení rozvoje Prahy.

Jeho signatáři tak chtějí obnovit ztracený dialog odborné veřejnosti s vedením města o tom, kam by měla Praha architektonicky směřovat. Na iniciativu přímo navazuje čtrnáctidenní výstava s názvem Čí je to město?.

O iniciativě Za novou Prahu a výstavě v Karlin Studios jsme si povídali s historikem umění a jednatelem Klubu Za starou Prahu Richardem Biegelem, redaktorkou webové stránky Praguewatch, sledující pražské - nejen urbanistické - kauzy Michaelou Pixovou a kurátorem výstavy Čí je to město? Milanem Mikuláštíkem.

Na Čí je to město? (od 3. Března v Karlín Studios) budou vystavovat: Jiří David, Epos 257, Kateřina Fojtíková, Guma Guar, Mario Chromý, Eva Jiřička, Milan Kozelka, David Kubík, Radim Labuda, Tamara Moyzes, Jan Pfeiffer, Punx23, Vladimír Turner, Vít Svoboda , Tomáš Svoboda, Toybox, Kateřina Vídenová, Ivan Vosecký, Richard Wiesnera, Stanislav Zámečník, Martin Zet a další

Odkazy:
www.zastarouprahu.cz
praguewatch.cz
www.karlinstudios.cz

autor: Pavel Sladký
Spustit audio