Obejdi třikrát horu a noc bude tvá

5. březen 2012

Název nové výstavy na Chodovské tvrzi evokuje tajemno a magii a naznačuje úzké sepětí s přírodou a krajinou. Autoři instalace Marie Hladíková a Anders Grolinen se znají už několik let, ale poprvé se pustili do tvůrčí spolupráce až vloni pro galerii Fenester. Částečně z této instalace vycházeli i při práci na aktuální výstavě Obejdi třikrát horu a noc bude tvá.

Marie i Anders vychází z inspirace přírodou, tajemnem a magií. Jejich výstava v galerii Chodovské tvrze je vzácně ucelenou instalací, která vás postupně pohltí a vtáhne ze světlých romantických začátků do temného a tajemného nitra lesa. V Odpolední session jsme o výstavě mluvili s oběma autory a s kurátorkou galerie Chodovská tvrz Helenou Blažkovou.

02572990.jpeg

Jako každá výstava na tvrzi bude mít i tato svůj poločas, který znamená setkání s autory, komentovanou prohlídku a koncert, případně divadelní představení. Poločas výstavy Obejdi třikrát horu a noc bude tvá se odehraje v pátek 16. března a hudebně ho doprovodí experimentální projekt Rouilleux. Výstava trvá do 8. dubna a je otevřená denně mimo pondělí, od 13:00 do 19:00.

Spustit audio