Baestien ve Špíně představují novou desku: Nikdy nás ani nenapadlo jít do studia

17. březen 2017

Zkusili dát dohromady kapelu, ve zkušebně si nahráli tři songy a pak je sami smíchali. Takhle jednoduše zní příběh debutové desky západočeských Baestien, která nese název Uroboros. V únoru vyšla na vinylu péčí německého labelu Alerta Antifascista, kde vydávají kapely jako Fall of Efrafa nebo Downfall of Gaia.

Všichni členové mají zkušenosti z předešlých skupin jako Albion, Le Bain De Maid, Universal Young Musician, Herese nebo Ourway. Shodují se ale, že v případě Baestien jim šlo hlavně o to, aby si členové sedli po lidské stránce. Ovšem to, jak se dokáží dohadovat o kvalitách Nekonečného příběhu, naznačuje jediné – povedlo se. Ostatně po hlavním hrdinovi kultovního filmu pojmenovali taky svou kapelu. Bubeník Martin, na kterého narazili zcela mimo hardcoreovou scénu, prý dokáže odrecitovat velkou část prvního dílu snímku. Škoda, že zrovna on do studia nemohl dorazit.

Baestien místo vysokých pódií rockových klubů preferují zajímavá místa, kde hudba moc často ke slyšení není. Sami takové akce i pořádají. Kytarista Roman tak činí pod hlavičkou Panic Movements Booking, domlouvá koncerty českým i zahraničním kapelám hned v několika městech. Některé z nich jsou benefiční, vybrané peníze posílá třeba na zařízení starající se o lidi s mentálním postižením. I když je to prý často nevděčná činnost, s beneficemi má zkušenosti i druhý kytarista František. Se smíchy vzpomíná, jak v Sokolově na koncert pro pražské sociální a kulturní centrum Klinika přišel jeden návštěvník s tím, že už na několika klinikách také byl.

Beastien budou mít v nejbližších měsících napilno. S novou deskou, o které se dozvíte právě v dalším dílu Špíny, vyrazí na turné po Česku a Slovensku.

autoři: Petr Wagner , Miloš Hroch , Judita Císařová , Honza Šamánek
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.