Marek Zeman: Hardcore život a duševně nemocní

15. duben 2016

Pilotní díl nového pořadu o neučesané garážové muzice na Radiu Wave přináší pohled do hardcore DIY scény skrze rozhovor s Markem Zemanem, zpěvákem kapely Remek (dřív Lakmé, Dakhma a další).

Půjde v něm především o hlučnou a trochu bláznivou hudbu, ale nejen o ni. Na přetřes přijde i téma kynologie a problematika time managementu, dozvíte se například, co je to "flexi sedmipalec". A vše je samozřejmě proloženo hudbou: uslyšíte nejen muziku Markových kapel Remek a Marnost, ale také spřízněnou Gattaku, americké California Love, Vaccine, Pills a další.

Přestože Remek existuje jako kapela poměrně krátkou dobu, podařilo se této pražské podzemní bandě vyjet na malé tour po Evropě – i na téma na koleně organizovaných akcí dojde v rozhovoru s Markem řeč.

Frontman Remka je zároveň svou profesí zaměřen na pomoc duševně nemocným, což je přesah z hudební scény do úplně jiné sféry – o podobné průniky se bude Špína snažit i v dalších připravovaných dílech.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.