Mazi a Eia ve Špíně: S Chybou je to bez chyby

15. duben 2016

Už několikrát se ve Špíně podařilo zahrát exkluzivní track z desky, co měla těsně před vydáním nebo těsně po street date. Tentokrát se ale podařil bez přehánění husarský kousek.

Kromě nové hiphopové desky Kolony – Hrdost, na které se podílel textař, rapper a bubeník Mazi s vokalistkou Editou (a.k.a. Eiou), jsme mohli zahrát skladby z připravovaných desek hned dvou dalších part, ve kterých Mazi působí. Po beatech tedy přišli ke slovu i Disbeatless a Gattaca a jsme si jisti, že se ve Špíně historicky poprvé mluvilo i o australských kapelách na solární pohon. Flow společného povídání byla sice trochu asociativní a chaotická, přesto se toho stihlo hodně.

Křížem krážem se probral již 10 let fungující Maziho label Chyba Records a stejnojmenný zin, lokální kultura v Jihlavě a Děčíně, holky-folky a hudební selfterapie, streetworkeřina ve studiu a tak dále.

Nečekané vyznání Edity, že je velká fanynka Jižních Pionýrů, a Maziho chlouba, že se nová deska Kolony líbí i babičkám, to už byly takové třešničky na DIY dortu. Vždyť v Jihlavě byl punk už v pravěku (a v Děčíně asi nejsou o moc pozadu).

Playlist:
Kolona feat. Eia – Lampedusa feat. Lena Stöhrfaktor (Chyba Rec., 2015)
Kolona feat. Eia – Temná strana (Chyba Rec., 2015)
Gattaca – Panopticon (Contraszt!, Halo Of Flies, MxFxL, 2015)
Disbeatless – Práce (album preview, 2015)
Křik z ticha – Fakt to chceš feat. Eia (Chyba Rec., 2014)
Combat Wombat – Alternative Energy (feat. Ozi Batla) (Elefant Traks, 2005)
The Herd – The King Is Dead (Elefant Traks, 2008)

autoři: Petr Wagner , Miloš Hroch
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.