Ochmýřená Špína o Fluff Festu

15. duben 2016

Mezi 26. a 28. červencem proběhne na letišti v Rokycanech čtrnáctý ročník Fluff Festu. Při té příležitosti jsme si do studia pozvali jednoho z otců zakladatelů Michala Kočana a taky Jakuba „Lilka“ Ďuraška, který se podílí na dramaturgii festivalu.

Fluff Fest je mezinárodní DIY přehlídka kapel všech možných odnoží a podob punku a hardcore. Ale zdaleka nejen toho – masivní lineup zahrnuje i zástupce mnoha dalších okrajových žánrů, které nám zevrubně představil Lilek. S Michalem jsme probrali, jak to všechno začalo i jak si tahle akce postupně vybudovala renomé, kterým přesahuje vlastní scénu. Vytáhli jsme z něj, ze kterých hodnot a kvalit Fluffu organizátoři nikdy nehodlají slevit, i to, co by už naopak nechtěli nikdy opakovat.

Hudební nálož logicky pocházela z letošního lineupu: Coliseum, Martyrdod, Die! Die! Die!, Arabrot, Coke Bust plus dva zajímavé covery – Black Tar Jesus si vzal do parády Rolling Stones a Gride klasiku Psích vojáků Žiletky.

Odkazy:
www.flufffest.net
www.facebook.com/flufffest

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.