Špína se Sister Body: Narcistní maniak a feťačka na posledním tahu vyvolávají duchy

24. listopad 2016

Odehráli jeden větší koncert, ale lépe jim sedí špinavé a temné kluby. On s sebou nervně cuká, jako kdyby tančil na nějaké podivné diskotéce, ona někdy drnká na kytaru, jindy ladí syntezátor a odříkává do mikrofonu zaklínadla. Ostatně to dělají oba, Kamila i Ondřej, kteří společně hrají někdy od roku 2011 jako Sister Body a kteří byli hosty sváteční Špíny.

Narcistní maniak a feťačka na posledním tahu, napsali o nich prý v reportu z prvního koncertu. Jejich vystoupení jsou intenzivní dodneška, jedny mohou odstrčit, další vtáhnout a nepustit. Hudba Sister Body se těžko zařazuje, čerpá z desek Death in June, stejně jako z rané tvorby Zoly Jesus. Je to darkwave i rave, noise i punk. U posledního zmíněného je to pravda, alespoň co se týče punkového přístupu k vydávání nahrávek a dělání hudby, ve spojení s někdejším blogem a dneska spíš labelem Red for Colour Blind.

Nejčastěji se říká, že Sister Body dělají experimentální elektroniku, a proto si jich taky všimlo stejně zaměřené britské vydavatelství Tesla Tapes, které zaštítilo v roce 2014 kazetu Lucifer Efekt. Tady vyjde taky deska post-raveových Lightning Glove – dalšího projektu, ve kterém Ondřej působí.

Poslední magnetofonová páska Spells, kterou Sister Body připravili pro label BABA VANGA, má být podle slov dvojice náhražkou za vytrácející se šamanismus. K šamanským rituálům jsou potřeba fetiše a ty si Sister Body střeží – ať je to přilba, nebo hlava figuríny. Ondřej a Kamila si je s sebou vzali i do Špíny.

autor: Miloš Hroch
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.