Daniel Přibáň: Musíme trhnout Need for Speed

12. březen 2014

Tenhle víkend bude film Trabantem na konec světa soupeřit v kinech a multiplexech napříč republikou s Need for Speed. Daniel Přibáň je nezlomný optimista a věří, že dokument z cesty dvou žlutých trabošů a malého fiátka napříč Jižní Amerikou bude bodovat víc.

Na první projekci v kině Oko byli pozvaní majitelé Trabantů, Maluchů, Velorexů a Fiátků. „Ty lidi museli přijet autem, aby ten film viděli, a přijelo tam 150 aut. Úplně jsme narvali Oko. V půlce filmu třeba přijeli lidi z Krkonoš, kteří to cestou opravovali. Bylo to strašně milý, že ty lidi sami vykonali takovou hrdinskou cestu, aby ten film viděli.“ Výprava Trabantem na konec světa překonala 21 124 kilometrů napříč Jižní Amerikou. Začala v Guyaně a skončila na nejjižnějším kousku silnice v místě jménem Moad.

Mezinárodní tým Čechů, Poláků a Slováků se tentokrát potýkal s horšími podmínkami, než na předchozí cestě Afrikou: „Jižní Amerika byla náročnější mnohem horším stavem silnic. Projížděli jsme skutečnou divočinou, pralesem, byli jsme i na Machu Picchu.“ Zajímá vás, jakou další výpravu Daniel Přibáň s přáteli chystá? Poslechněte si rozhovor.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka