Budou kuchařky bez domova pod střechou?

15. leden 2014

„Stálá kuchyně pro ženy bez domova by měla být ideálně v širším centru. Městské části se na to ale zatím příliš nadšeně netváří,“ říká Alexandra Doleželová z organizace Jako doma. Podpora se proto hledá u veřejnosti a soukromých firem. Jedna z nich svou profesionálně vybavenou kuchyni půjčuje kuchařkám bez domova pravidelně.

Organizace Jako doma se ženám na ulici věnuje už dva roky. Zjišťuje, jaké mají potřeby, jak se do obtížné situace dostaly a co by jim mohlo pomoci. Jejich stěhovavou kuchyni, ve které ženy bez domova vaří pod odborným vedením, můžete pravidelně potkávat na farmářských trzích po celé Praze.

Momentálně se Jako doma pokouší otevřít stálou variantu i s jídelnou, která by znamenala stabilní zázemí pro kuchařky i strávníky. Hledá se vhodný prostor a peníze na vybavení. Osobně můžete na kuchyni přispět na benefitu ve vršovickém klubu Pilot, který se odehraje ve čtvrtek 16. ledna. Kromě koncertů kapel jako Kazety nebo Chancers se bude promítat krátký film z dílny Jako doma a proběhne vernisáž výstavy fotek. Více informací najdete na webu jakodoma.org.

03041951.jpeg
Spustit audio