Festival Obzory láká na setkání s cestovateli a outdoorovými sportovci

29. říjen 2014

Cestovatelé, outdooroví sportovci, horolezci a diváci se sejdou na jednom z největších festivalů v ČR o cestování a aktivitách v přírodě. Festival OBZORY se uskuteční 1. a 2. listopadu na pražské Filozofické fakultě Univerzity Karlovy.

Mezi hosty festivalu jsou horolezci jako Marek Holeček a jeho Horoucí Antarktida nebo Honza Trávníček s čerstvými zážitky z K2, skvělá highlinerka Anče Kuchařová a její vyprávění z expedice na Islandu, dále Ondra Beneš s Editou Vopatovou s novou cestou do Peru. Libor Uher poodhalí pokličku z himálajského prostředí expedic a přední český horský dokumentarista Martin Kratochvíl diváky seznámí s nejkrásnějšími treky v Nepálu. Horolezce doplní horští vůdci, kteří budou mluvit na téma heliskiing anebo nejlepší evropské skialpové túry.

Z řad cestovatelů pak pořadatelé pozvali třeba Martina Mykisku, Lenku Klicperovou nebo Davida Švejnohu, běžce ultramaratonů Ivanku Pilařovou, Honzu Zemaníka, Dana Orálka nebo mladičkou motorkářku Dominiku Gawliczkovou.

Workshopy všeho druhu

03237676.jpeg

Návštěvníci se také naučí, jak se vybavit do přírody dle náročnosti výletu a jak si správně připravit cestovní lékárničku, seznámí se s nejnovějšími trendy techniky a vybavením do přírody a také získají užitečné rady o focení v přírodě v náročných klimatických podmínkách. Lákadlem bude i možnost vyzkoušet nepálskou, libanonskou či dokonce hmyzí kuchyni. Vendulka Pánková vás nechá nakouknout pod pokličku orientálního a bollywoodského tance, Tereza Kerle připravila kurz afrického tance. Sobotní večer zakončí afrokubánská kapela Marimba Mama.

Celým festivalem bude provázet Pavel Sladký, autor cestovatelského magazínu Casablanca na Radiu Wave.

Podrobný program najdete na www.festivalobzory.cz.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio