Floex v Questu: Samorosta 3 jsem natáčel i na kusy zeleniny + Ratchet & Clank je největší překvapení roku

5. leden 2017

Informacemi nabitému čtvrtému dílu herního pořadu Quest vévodí rozhovor s Tomášem Dvořákem alias Floexem, autorem hudby k českým hrám studia Amanita.

Tomáš „Floex“ Dvořák před nedávnem dokončil práci na soundtracku pro českou hru Samorost 3, a důvod jeho přítomnosti ve studiu byl tedy jasný. Vyzpovídali jsme ho zejména v souvislosti s jeho netradičními postupy, díky nimž komponuje tak neobvyklý hudební doprovod. Floex sám se během rozhovoru dokonce přiznal, že některé ze zvuků, které můžeme ve třetím Samorostu slyšet, byly hrány na tak bizarní věci, jako jsou dráty na kole a kusy zeleniny. A aby toho nebylo málo, pochlubil se nám, jako jedněm z prvních, co chystá do budoucna. Tentokrát to nebude spojené s počítačovými hrami, nýbrž s velkým projektem v podobě spolupráce s Tomem Hodgem z projektu Piano Interrupted a orchestrem Českého rozhlasu. Na její výsledek bychom neměli čekat dlouho.

Plošinovky a různé skákačky zažívaly svůj boom zejména v 90. letech. Ještě na začátku nového tisíciletí se s příchodem trojrozměrné grafiky držely na výsluní popularity. Ale v poslední době je těžké si vybavit nějakou, která by jednoznačně stála za to. Stojí za to nový Ratchet & Clank? Podle naší recenze rozhodně ano. Lukášovi se líbila zejména překrásná grafika, která směle může soupeřit s filmy od Pixaru, a zábavnost, kterou se povedlo zachytit na téměř deseti hodinách herní doby.

Čtěte také

Je rovněž skvělé, že ačkoliv má série za sebou určitou historii, hru si skvěle užijí i ti, pro něž půjde o vůbec první kontakt s dvojicí sehraných hrdinů. Vůbec poprvé jsme tak museli na naší hodnoticí stupnici udělit maximální hodnocení sedmi bodů. Náš kompletní verdikt a spoustu dalších informací si můžete poslechnout ve čtvrtém vydání Questu.

Příště se můžete těšit opět na zajímavý rozhovor, tentokrát s tvůrci edukativního titulu Československo 38–89 a na recenzi nové multiplayerové střílečky Battleborn.

autoři: Jaromír Möwald , Lukáš Kunce
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.