Jak vypadá skateboardová komunita v Jeruzalémě?

29. květen 2016

„V porovnání s jinými městy je skejtová komunita v Jeruzalémě poměrně malá. Ovšem o to pevnější máme mezi sebou vazby. Ale snažíme se povědomí o skateboardingu rozšiřovat. Provozujeme dokonce školu skateboardingu, která je otevřena všem bez rozdílu náboženství a původu. Chodí tam už čtyřleté děti, ale třeba i lidi, kterým je šedesát,“ říká skateboardista a filmař Itamar Kessler z Jeruzaléma.

Itamar, Nevo, Lior a Gabriel, kteří přijeli jeruzalémskou skateboardovou scénu do ČR představit v rámci festivalu Dny Jeruzaléma, se kromě skejtu věnují také hudbě, fotografii a právě filmu. V Praze proto představí i svůj snímek We Lost It, který zachycuje zásadní momenty budování skejtové komunity v Jeruzalémě.

Jak se svěřili v rozhovoru, tak jsou moc rádi, že si v rámci své návštěvy Prahy můžou zajezdit v Letenských sadech na Stalinu. „Tohle místo skejťáci v Jeruzalémě moc dobře znají z různých videí a filmů. Věděli jsme o něm už v době, kdy jsme pořádně neuměli jezdit, a proto jsme rádi, že teď máme možnost ho vidět naživo,“ shoduje se čtveřice z Jeruzaléma.

Ve speciální exhibici je na Stalinu můžete vidět v neděli 29. května od 14 hodin v rámci programu Dnů Jeruzaléma.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.