James Hardy: Největší blamáž v historii BBC? Jimmy Savile

9. duben 2014

Jedním z hostů a zároveň i školitelů aktuálně probíhajících čtvrtých PRESSpektiv je i James Hardy – vedoucí komunikace zpravodajství veřejnoprávní společnosti BBC a také člen správní rady BBC News Group. Ve svém nabitém programu si našel čas i na krátký rozhovor v odpoledním On Airu.

Jedním z úkolů Jamese Hardyho je zodpovídat za mediální podporu a obranu programů BBC. S odpovědí na otázku, jestli by mohl zmínit nějaký konkrétní problém, který musel v poslední době řešit, neváhal ani vteřinu: Jimmy Savile, legendární moderátor BBC, který v 70. a 80. letech patřil k nejoblíbenějším televizním celebritám ve Velké Británii, a o kterém posmrtně vyplavaly na povrch informace o zneužívání stovek nezletilých obětí v průběhu více jak čtyřiceti let, a to častokrát přímo i na půdě BBC.

Do Prahy James Hardy přijel na pozvání PRESSpektiv a vzhledem k tomu, že se ujal role jednoho ze školitelů možná budoucích novinářů, nemohla nepadnout otázka, jak začínal svou v současné době více jak 20 let trvající novinářskou kariéru on sám. Došlo ale také na BBC samotnou a její využívání nových médií v praxi a také na metody, jejichž prostřednictvím se BBC snaží získávat a udržovat mladé posluchače. „Klíčem k úspěchu u mladých je zapojit je do vysílání. Půjčit jim studio a nechat je vysílat, uspořádat jim festival zadarmo, který je masivně úspěšný a přiblížit se způsobu jejich myšlení,“ prozradil nám v rozhovoru. Poslechněte si celý rozhovor o veřejnoprávních médiích tady.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.