Vyhrajte s Radiem Wave cestu do Izraele

19. červen 2015

Izrael, který bývá označován jako jediná demokracie na Blízkém východě, je fascinující země se zajímavou historií a bohatou kulturou, kterou stojí za to poznat na vlastní kůži. Proto pro vás Radio Wave ve spolupráci s cestovatelskou agenturou Travelove připravilo velkou soutěž o letenky a ubytování na 4 noci v Izraeli pro dva!

V týdnu mezi 15. a 21. červnem se budeme Izraeli (zejména jeho kultuře, ale stranou nemůže zůstat ani politika, která je s ní často těsně spojená) věnovat ve vysílání Radia Wave z nejrůznějších úhlů. Na úvod s odborníkem na blízkovýchodní problematiku Markem Čejkou a komentátorem Českého rozhlasu Janem Fingerlandem probereme aktuální politickou situaci v Izraeli, zejména v souvislosti s vleklým izraelsko-palestinským konfliktem. O svých zkušenostech přijdou do On Air Radia Wave hovořit například účastníci každoroční spolupráce pražské FAMU a izraelské filmové školy Sapir, s izraelsko-slovenskou umělkyní Tamarou Moyzes se budeme věnovat izraelskému aktivistickému umění a s módní editorkou Anit Noskovou čerstvé izraelské módě, ředitelka mezinárodního festivalu Tanec Praha Yvona Kreuzmannová představí letošní událost taneční sezony, kterou je inscenace Last Work jednoho z nejvýznamnějších světových choreografů Ohada Naharina.

Podobně bude během týdne zaměřena řada pravidelných rubrik – od Tyjátru přes Děrné štítky, Universum až po Ve vlastní šťávě. Uslyšíte také speciální vydání některých pořadů – hostem Bourání bude izraelský architekt žijící v Česku Daniel Ziss, Scéna s MaryC zaostří na tamní angažovaný hip hop, Liberatura vyzpovídá jednoho z autorů komiksu Mike’s Place – dokumentaristu Joshuu Faudema, v Kvéru se dozvíte něco o telavivské LGBT komunitě a v izraelské mozaice logicky nemůžou chybět ani pořady World Music Box, Hergot! nebo Casablanca.

01032699.jpeg

Během Izraelského týdne Radia Wave můžete od pondělí do pátku denně telefonicky soutěžit o věcné ceny a postup do pátečního slosování, z něhož vzejde výherce dvou letenek a ubytování na 4 noci v Izraeli. Každý den od 15. do 21. června ve 13:40 bude ve vysílání Radia Wave vyhlášena jedna soutěžní otázka. Vítězem denního kola soutěže se stává první volající na číslo 221 552 333, který správně zodpoví danou otázku. Každý vítěz denního kola získává dárkový balíček Radia Wave a postupuje do slosování o hlavní výhru. V pátek 21. června po 14:00 bude přímo ve vysílání vylosován výherce hlavní ceny, kterou je zážitková cesta do Izraele pro dva včetně ubytování na 4 noci v termínu 15.–19. 10. 2015 nebo 21.–25. 10. 2015 (výběr termínu nutný do 3. 7. 2015 dle dohody výherce s agenturou Travelove).

1 noc Tel Aviv, 1 noc Nazaret, 2 noci Jeruzalém.
Konkrétní ubytování bude vybráno spolu s cestovateli na základě vybraného termínu.
Součástí výhry je také projížďka na koních po Golanech (nebo návštěva arabské rodiny), večeře u místních, netradiční prohlídka Nazaretu s místními.

Nebude-li možné výherce kontaktovat, nebo pokud výherce ve lhůtě stanovené v oznámení o výhře výhru nepřebere, ztrácí nárok na výhru.

autor: Jan Hladonik
Spustit audio

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.