Sports Take také o bikram józe

31. březen 2010

Rozhovory, komentáře, hodnocení. Tak je napsán scénář první hodiny vysílání, při kterém se k aktuálnímu sportovnímu dění vyjadřují ti nejpovolanější. Samozřejmě nechyběly ani pravidelné rubriky Rychlý přehled, Osobnost týdne a Biker´s Bar. Hlavním hostem byl Ondřej Hartman, jeden z nejlepších bikram jogínů.

Druhá část pořadu patřila na první pohled netradičnímu sportu – bikram józe. Jde ale skutečně o sport? To byla jen jedna z mnoha otázek, na kterou odpovídal náš host Ondřej Hartman, čtvrtý muž z posledního světového šampionátu. Dále jsme se ptali na samotný systém cvičení, zdravotní pozitiva, ale i zajímavosti, které skutečně nikde nevyhledáte.


Nehledejte zázraky, snažte se jen posunout hranici svých možností. Možná si nevidomý horolezec Jan Říha říká sám pro sebe něco jiného, ale jeho činy mluví za své. Tentokrát si místo zdolání horského vrcholu vytyčil jiný cíl. Uběhnout pražský půlmaraton. A nepochybujte, že to zvládl. I proto byl Jan Říha v éteru Radia Wave.


Velice rychlá, dynamická, někdy nespravedlivá. Taková je dráhová cyklistika. A díky tomu, a možná právě proto, nesmírně divácky atraktivní. Vrchol celé sezóny, světový šampionát v Kodani, okomentoval Jan Kopač, předseda komise dráhových cyklistů.


Sportovní novinky, které by vás rozhodně neměly minout. To vše ve zkratce a v rychlém sledu. Tento týden o biatlonu, sjezdovém lyžování, ale i triatlonu a veslování.


Na start extrémního lyžařského závodu Scott Czech Ride se postavili jak lyžaři, tak i snowboardisté. Jak závod probíhal? Nejen na to odpovídal Robin Kaleta, špičkový freerider a vítěz mezi lyžaři.


Hvězdná kariéra tenistky Jany Novotné se definitivně uzavřela 5. října 1999 turnajem v německém Filderstadtu. Tiše, nenápadně, skromně. Jako by ani neodcházela jedna z nejlepších světových hráček své doby. A o jakých triumfem konkrétně mluvíme?


O víkendu se rozjela česká rallyová sezóna. A hned se jelo ve velkém stylu s překvapivým koncem. Při Valašské rally totiž rozhodovala poslední rychlostní zkouška. Více už náš kolega Honza Dvořák.

Bikers Bar

0:00
/
0:00
autor: Sports Take Team
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.