Sports Take o Czech Adventure Race 2010

31. srpen 2010

Není extrém jako extrém. A Czech Adventure Race 2010, o kterém byla řeč s našimi hosty, je extrémem v tom nejpřesnějším slova smyslu. V první hodině si pak poslechněte například rozhovor s cyklistickým odborníkem Janem Němcem, který hodnotil úspěch bikera Jaroslava Kulhavého.

Czech Adventure Race 2010 – nejtěžší dobrodružně-expediční outdoorový závod pořádaný v ČR, kde startují čtyřčlenné týmy, na které čeká trať dlouhá přes 420 km. Časový limit je 75 hodin. Trať je v mapě vyznačena kontrolními body, mezi kterými si každý tým hledá optimální postup. Takový je stručný popis od samotných organizátorů. V druhé části vysílání mu ale patřila plná jedna hodina. Pozvání do studia přijali stavitel trati Petr Bloudek a člen bronzového týmu Štěpán Skripnik.

Sportovní události ze světa i domácí scény. V hlavních rolích ti nejúspěšnější posledních sedmi dní. Vítejte na scéně Rychlého přehledu.

Třináctým podnikem v sezoně pokračovalo mistrovství světa vozů formule 1. O výsledcích už jsme mluvili, teď se od Michala Jurmana z Radiožurnálu dozvíte, jak specifická je trať v belgickém Spa.

Po zisku evropského titulu se biker Jaroslav Kulhavý zapsal do české historie zlatým písmem. Jako první Čech totiž dokázal vyhrát závod světového poháru. Přímo do USA jsme se spojili s Janem Němcem, šéfredaktorem odborného serveru Mtbs.cz.

Spojit příjemné s užitečným. Přesně to dokázal gólman české florbalové reprezentace David Rytych. V rámci vzdělávacího programu získal angažmá v prestižní finské lize. Uplynulou sezonu strávil v týmu SPV Seinäjoki, aby v létě přestoupil do dalšího z celků země mistrů světa Josby. Více už kolega z Radiožurnálu Pavel Petr.

Čeští biatlonisté ovládli sprint IBU Cupu na kolečkových lyžích. V Novém Městě na Moravě obsadili mezi muži kompletní stupně vítězů. Skončili za nimi i medailisté z olympijských her Rakušané Zumann a Landertinger. Třetí byl Ondřej Moravec, druhý – při debutu mezi dospělými – Lukáš Kristejn a vítězstvím překvapil Michal Šlesingr i sám sebe. Ostatně, řekl to i Tomáši Kohoutovi z Radiožurnálu.

Poslední mítink atletické Diamantové ligy přivítal Brusel. Představili se na něm ty největší hvězdy současnosti v čele se sprinterem Tysonem Gayem a oštěpařem Andreasem Thorkildsenem. Jak si vedli?

Sobotní start 65. ročníku cyklistické Vuelty načala divácky atraktivní noční časovka týmů na 13 km. Šlo ale pouze o klid před bouří, na závodníky totiž čeká v nadcházejících třech týdnech porce čítající téměř 3 500 kilometrů. Jak si povede Roman Kreuziger, 9. muž letošní Tour de France? To už je otázka na Lukáše Liptáka, redaktora cyklistického časopisu Peloton.

Počátkem 80. let se na můstcích objevil skokan, který byl během své kariéry téměř nedostižitelný. Nepřehlédnutelný se stal nejen ve sportovním, ale bohužel i v osobním životě. Fin Matti Nykänen.

Barum Rally Zlín o víkendu nabídla neskutečná dramata. Pro diváky okolo tratí, ale i pro ty, kteří souboje jednotlivých jezdců sledovali na internetu. Bojovalo se totiž doslova o každou vteřinu a od startu jasný favorit ve finále překvapil. Legendární Barumku sledoval Honza Dvořák.

autor: Sports Take Team
Spustit audio