Stáhněte si hodinovou kompilaci Radio Wave Live Sessions

9. duben 2015

Novou rubriku na webu Radia Wave, ve které budete pravidelně nacházet hudbu ke stažení zdarma, otevíráme téměř hodinovou kompilací toho nejlepší z Radio Wave Live Sessions. Sérii koncertů už několik let připravujeme dramaturgicky tak, aby fungovala jako platforma pro skupiny s nejaktuálnějším zvukem. Často se ale v rámci RWLS objeví i kapela nebo projekt, který se nesmazatelně zapsal do historie české nezávislé hudby.

Mezi takové patří třeba Ohm Square, kteří zahráli v nově rekonstruovaném a zvukově i vizuálně velmi přitažlivém nahrávacím Studiu 1 v budově Českého rozhlasu na Vinohradské ulici. Ve stejném prostoru vystoupila kromě veteránů české elektroniky i skupina Kalle, která naopak patří k nejoceňovanějším nováčkům na scéně.

Na Radio Wave Live Sessions jsme si pozvali i skupiny sdružené kolem labelů MMM nebo Silver Rocket – to je případ Planet, Leto nebo Prodavače. Všechny jmenované skupiny pravidelně hrajeme na Radiu Wave, což platí i o shoegazeových Divided nebo našich dlouholetých oblíbencích DVA. První kompilace Radio Wave Live Sessions, kterou budou v nové rubrice následovat i kompletní koncerty ke stažení, je poskládána tak, aby odrážela nejenom pestrou dramaturgii koncertních večerů Live Sessions, ale především fakt, že české scéna na tom rozhodně není špatně. Užijte si ji!

KOMPILACI SI STÁHNĚTE TADY.

01 Planety – Pět minut za městem (café V lese, Praha, 27. 3. 2014)
02 Leto – Tuny vzduchu (Divadlo pod lampou, Plzeň, 18. 6. 2014)
03 Divided – Star Rover II (Papírna, Plzeň, 12. 2. 2015)
04 Prodavač – Signály (Divadlo pod lampou, Plzeň, 18. 6. 2014)
05 DVA – Zoppe (Studio 1, Český rozhlas, Praha, 15. 5. 2014)
06 PZH – Děti (Fléda, Brno, 18. 6. 2013)
07 Václav Havelka III – A Song Is It’s Own World (Studio 1, Český rozhlas, Praha, 15. 9. 2014)
08 The Prostitutes – Heart Of Stone (Provoz Hlubina, Ostrava, 23. 4. 2014)
09 Nylon Jail – No Way (Kabinet MÚZ, Brno, 19. 2. 2014)
10 Kalle – Black Water (Studio 1, Český rozhlas, Praha, 15. 9. 2014)
11 Ohm Square – Wounds On The Cherry Tree (Studio 1, Český rozhlas, Praha, 25. 11. 2014)

autor: Radio Wave
Spustit audio

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.