Stáhněte si koncert Kalle z Radio Wave Live Session

6. srpen 2015

V sérii koncertů ke stažení, kterou jsme začali kompilací našich nejlepších koncertů v rámci Radio Wave Live Sessions a která pokračovala kompletním vystoupením DVA, v srpnu pokračujeme. Tentokrát pro vás máme zdarma ke stažení koncert skupiny, která během posledních měsíců zazářila na české nezávislé scéně jako kometa – táborské duo Kalle zabodovalo svou kazetou Live From The Room a následně s materiálem z desky vystoupilo v novém nahrávacím studiu Českého rozhlasu. Kalle zahráli 15. září loňského roku.

Dvojice David Zeman a Veronika Buriánková od počátku existence Kalle tvrdí, že jejich východiskem je nekompromisnost a návrat ke kořenům. Tahle estetika se promítla při nahrávání zmíněné desky Live From The Room, kterou jak název napovídá, skupina natočila v obýváku na čtyřstopý magnetofon. Navzdory tomu, že z nahrávky slyšíme prakticky jenom minimalistický souzvuk kytary a hlasu, je emoční dopad intenzivní.

Skupina, kterou fanoušci často přirovnávají třeba k Portishead, si hned svým debutovým albem vysloužila nominaci ve výročních hudebních cenách Vinyla. Pro Kalle zároveň deska znamenala odrazový můstek k dalším projektům – Veronika Buriánková se objevila jako hostující zpěvačka na debutovém albu pražského elektronického producenta Aid Kida a etablovala se jako jeden z největších pěveckých talentů současné scény. Koncert, který si od nás můžete stáhnout zdarma, představuje Kalle v době po vydání debutové desky a kromě silné atmosféry nabízí i cosi jako historický vhled do tehdejší formy kapely, která je pořád teprve na začátku své kariéry.

KONCERT KALLE SI STÁHNĚTE TADY.

autor: Radio Wave
Spustit audio