Před zkušebnou vypni smartphone a soustřeď se, říkají ve Startéru opozdilci Dalekko

31. květen 2017

Poslední květnový Startér hostil kapelu, kterou před dvěma lety vyslal na festival Pohoda. Od té doby si pražská pětka zahrála na pódiích snad všech prestižních hudebních akcí a poslední měsíce se nesly ve znamení Hudby budoucnosti, připravované druhé desky. O břemenu druhého alba, vzácného času na hudbu i o smartphonech byl poslední Startér před červnovými finálovými díly.

Nové album Dalekko by mělo vyjít v říjnu, nese název Hudba budoucnosti. Příslib něčeho skvělého – a taky dost vzdáleného, možná ani nesplnitelného. Dalekko tvrdí, že to s hudbou nemají úplně jednoduché. „Začněte, dokud to jde,“ říká zpěvák Pavel Sajner a míří tím na ostatní hudebníky, „my jsme začali trochu později a toho času na to máme strašně málo. Limituje nás to ve všem, v koncertování, ve zkoušení, skládání. Dokud jsou lidi třeba ještě na výšce, nemají životní závazky, mají skvělé období na dělání muziky.“ Textař a klávesista kapely, Gian Baban, ho doplňuje: „Nechte stresy za dveřmi zkušebny. Nejhorší je, když se sejdeme servaný a naštvaný. Je důležité se soustředit. A druhá věc – a ta je nejzásadnější – nechte smartphony za dveřmi, nic nelajkujte, na nic nekoukejte a hrajte!“

Dalekko k nám ze zkušebny přinesli dva nové songy, singl Kam patřím, melancholickou Loňský rok i starší hymnu Pondělí. Hodnotili také poslední soutěžní tracky, Bubbles od Humdrum Lighthouse a Way Before The Breakdown od MIMO. Poslechněte si Startér s Dalekko a zahlasujte pro jednu z posledních soutěžních skladeb, příští týden rozdáváme Divokou kartu s porotou a pak už finále!

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio