Silver Springs vyměnili Long Beach za Liberec. I odsud udělají díru do světa

27. červen 2017

Startér 2017 už má vítěze, je jím kapela Silver Springs. Čtyři kluci, co mají rádi Bon Ivera i Kings of Leon. Když si druhé jmenované vyberou v našem rádiovém playlistu, smějeme se jim: „Tenhle song je tak strašně 2005!“ Silver Springs si s aktuálností hlavu nelámou, ze všeho nejvíc chtějí skládat popiny a dobře se u toho bavit. Zatím jim to vychází na jedničku.

Aktuální vydání Startéru jsme věnovali pouze vítězné kapele – to abychom se doptali na všechno, co jsme o nich dosud nevěděli. Pro ty, co o Silver Springs slyší poprvé: Začalo to, když zpěvák Niko Jalauzidis odjel studovat do Los Angeles. Potkal tu kytaristu Elijaha, se kterým si padli do noty – tak moc, že když se Niko vrátil do Česka, Elijah přijel za ním.

Hudební magnet na sebe začal lepit další lidi. Přidali se bubeník Honza, basák Vašek. A Silver Springs záhy získali i dva největší fanoušky. Rado je dramaturg malého libereckého hudebního klubu, který si poté, co slyšel Silver Springs vybrnkávat budoucí hitovky ještě v neúplné sestavě, založil label. Martin Havlen má v Liberci nahrávací studio. Právě tady vznikla skladba Shelter Love, která půl roku po svém vydání vyhrála Startér.

Ve studiu se ukázali Silver Springs i s Martinem, se kterým jsme si povídali o úskalí nahrávání, ale i o tom, co kapelu čeká dál. Třeba EP Oceans. Mělo by vyjít už v září, tedy chvíli po nedávném releasu No More. „Chceme být ještě popovější,“ říkají o nové hudbě Silver Springs. Jak to bude znít, to si můžete poslechnout v záznamu posledního Startéru, kde kluci zahráli i čerstvý singl No More.

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka