Sorry Holka hraje o krušným severu. A svůj název řeší každý týden

11. červenec 2017

Letní měsíce ve Startéru patří kapelám, které na nás udělaly dojem v průběhu soutěžní části. Tentokrát došlo na Sorry Holka, trio milovníků Thurstona Moorea a kronikářů života na krušným severu.

Znali se ze spřátelených kapel, potkávali se v backstagích klubů v Teplicích, Ústí nebo v Mostě. Pak to Adam, Petr a Michal dali dohromady spolu. Trio Sorry Holka za dva roky existence odehrálo přes padesát koncertů, naposledy se přitom objevili na pódiu Rock for People. Triumfální koncert oslavili v backstagi stylově – v objetí s Thurstonem. Doufáme, že mu vnutili svůj debut Krušný, pro nás dřevní desku s ostrými kytarami a sympaticky naštvanými, autentickými texty.

Desky i živáky kapela už umí. Teď jenom – co s tím názvem? „Potřebovali jsme název kvůli prvnímu koncertu, byl to takový vtip. Pak už to nějak zůstalo, vadí mi to doteď. Řešíme to ale každý týden,“ říká zpěvák Adam Václav. Ptáme se kluků, jestli už přemýšleli nad jiným názvem. „Krušný,“ usmívají se kluci a naráží na návrh, který padl u nás ve studiu. „První můj nápad byl Daleko, ale pak jsem zjistil, že už se tak jedna kapela jmenuje.“

„Z Teplic jsme my a Kabáti,“ říkají kluci, když se ptáme na severskou scénu. Na tour s nimi prý nepojedou, radši by Dinosaur Jr. Poslechněte si poslední Startér, ve kterém nadějné rockové trio mluví o tom, jak se točí deska, když nahrávací studio uprostřed natáčení zanikne, protože zapomene zaplatit nájem, nebo o tom, proč se Adamovi nesmí mluvit do textů.

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.