Startér 10 s českou výzvou i výborným synthpopem

25. listopad 2014

V jubilejním Startéru jsme se rozhodli zkusit větší výzvu a nasadit song od kapely, která už svým názvem předpovídá budoucnost v naší hitparádě. Pražská formace První – Poslední hraje už od roku 2007 hudbu, která odkazuje na Vypsanou fiXu nebo Mňágu a Žďorp. Díky tomu u nás může skončit buď na chvostu žebříčku, nebo oslavovat triumf. Sami jsme zvědaví, o dost víc, než bychom byli u britpopové kytarovky s anglickými texty. Těch se nám ve schránce schází habaděj. S dalšími Arctic Monkeys to zkuste zase příště!

Kdo to u nás bohužel zatím moc nezkouší, jsou synthpopové kapely. Proto máme velkou radost, že se k nám vrátili Videos. Český projekt fotografa a songwritera Radka Brousila, klávesisty Jáchyma Krohe (ex-Deaths) a DJe a producenta Fedora Kušše má venku nový singl Two. Podle nás o poznání lepší než předchozí Run. Jako by už všechno nestálo na výpomoci producentů, songwritersky je to prostě povedený kousek. To si myslíme my. Záleží ale hlavně na tom, co o novinkách soudíte vy! Zahlasujte, nebo pošlete vlastní track. Už příští týden ho exkluzivně posoudí porotkyně Bára Kratochvílová ze DVA.

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.