Startér 17 hrál jenom mono

20. leden 2015

Jonáš si odskočil k divadelním prknům, ale Jakub si poradil i bez něj! Na pomoc si totiž vzal Jana Čechtického, tak trochu herce, ale hlavně producenta a člena kapel Ohm Square a Prince of Tennis. I když se Čechtický hned na začátku Startéru přiznal, že nesnáší hitparády, proposlouchal a zhodnotil všechny tracky bojující o budoucí kariéru a dodal i pár rad.

„Nehodnotil bych zvuk, písnička by měla fungovat jako taková,“ poznamenal Čechtický na adresu novinky od Víta Dohnálka a chválil ponurou atmosféru. Track od kluka, který patří mezi naše nejmladší soutěžící, se jmenuje Soothe Me Now a je na něm slyšet, že Vítek má rád Einstürzende Neubauten. Je to dobré!

Jestli je Vít solitér, který rád bloudí v temných sonických zákoutích, druhá nasazená kapela Mono Love spíš miluje projasněný pop. Jan Čechtický byl ze skladby Sun trochu v rozpacích: „Už je to takový pop, že to nemůžu hodnotit.“

Čechtický stačil zhodnotit všechny soutěžní tracky a došlo i na velké překvapení: první místo obsadilo duo gymnazistů Mulholland Blue. Neuvěřitelně charismatický zpěv, minimalistické aranže, to je všechno. Z novinky katapult na první místo, tři sta hlasů k tomu. Čechtický také chválil: „Perfektní hlasový projev, skvělá dynamika.“ Nebál se přidat i kritiku, hlavně směřovanou na posledních pár vteřin skladby. Basák Michal „by si měl uvědomit, že slouží tomu hlasu, který potřebuje podporu. Jestli si chce řezat palce drátem, měl by jít někam jinam“. Uznává ale, že je to nepodstatný detail v jinak fantastické skladbě.

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.