Startér 20 našel Seattle. V České Třebové

10. únor 2015

Nejsme si jistí, jestli mají v České Třebové o hodně více srážek než jinde v republice. Tušíme ale, že tu mají rádi kytary a seattleskou grunge scénu z 90. let. Důkazem budiž kytarová kapela Citizen37.

Pětka z Třebové vydala debutovou desku Unhappy Destinies Of The Room Stars a je z ní slyšet, že zpěvačka Bára i její kolegové ve svých pokojících rádi poslouchají Pearl Jam i starší PJ Harvey. Songwritersky jsou na tom Citizen37 dobře. Song Broken, který jsme nasadili, nás baví úderným riffem a taky je nám moc sympatické, že se kapela neutrhla ze řetězu a sází pořád na dobře vystavěnou melodii a chytlavé zpěvy. Kdyby si našli lepšího producenta a zbavili se neduhů v podobě kytarových sólíček, mohli by to dotáhnout na český ekvivalent Speedy Ortiz. Takže jim fandíme!

V nové sezoně se k nám vrátili finalisti z minulého roku, slavkovští talenti The Firearms. Prý potenciální heartbreak hit Kites má bluesový nádech, a aby ne, když si v něm zpěvák Tomáš stýská po tom, co by kdyby. Silná gradace a citace Pink Floydů, za nás v pořádku.

Připomínáme ale i novinky z minulého týdne a máme velkou radost, že vás všechny bavily! Poslechněte si perfektní dvojku Lo/ve s jedovatě chytlavým riffem, 8-bit rock’n’roll od wHAT’S yOUR fAVOURITE nUMBER nebo něžně jalový pop od Lonely Virgin Robots! A pošlete nám vlastní kusy!

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka