Startér 22 má svou černou ovci

24. únor 2015

Startér prostě není špatný pořad a šuškanda o něm se šíří i do konkurenčních rádií. Potvrdí vám to možná i moderátor Radia 1 Zdeněk Lichnovský. Ten nám poslal výborný track She, který vydal pod pseudonymem Blacksheepboy a je to pořádný doják.

Zdeněk není žádný amatér na scéně, má za sebou hraní s indierockovými Dogsbodies, objevuje se i po boku místních floutků Peter Pan Complex nebo sem tam s Jiřím Burianem. Nás ale zdaleka nejvíc baví právě jeho projekt Blacksheepboy, kde se skvěle kombinuje tklivý, místy až ukolébavkově jednoduchý zpěv s příjemně poskládanými elektronickými podklady. Večerníčkovská hymna, parádní věc.

Stejně tak nás baví i další hudebník z houfu AVU. U nás, jak jistě víte, nic nového pod sluncem. Hudebně ale Ondřej Vicena stojí daleko před některými svými spolužáky. Jak jinak než osmdesátkový sound jeho tracku Profile nám nejvíc připomíná Johna Mause a moc nás baví, jak Vicena pracuje se svou imagí. Černý těsný outfit, páska přes oči à la Star Trek, prostě futuristická dekadence se smyslem pro humor, který podobně laděným kapelám chybí. A ten zpěv!

Tak si poslechněte novinky a pošlete vlastní tracky. Strčíte do kapsy celou AVU? Necháme se překvapit.

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.