Startér 24 nakoupil novinky s Tuzexem

10. březen 2015

Někdy se to prostě daří. Stejně jako minulý týden se i ve čtyřiadvacátém vydání hitparády neobjevených objevila super hudba. Regály tuzemské scény jsme procházeli s Tuzexem, basákem kytarové legendy Sunshine nebo elektronických hédonistů Vanessa.

Tuzex se na konci pořadu svěřil, že nejvíc ze všech skladeb ho ohromila novinka od projektu Nikdynepřestatsnít. Sólo projekt jednoho pražského muzikanta, který nám neprozradil svoje jméno, hraje na temnou notu. Sám o sobě tvrdí, že je emo, my ale v tracku The Ocean slyšíme i ozvěny post rocku. Přidejte k temné hymně i výborné vizuály a máte tu překvapivě vyzrálý počin, u kterého není potřeba na nic čekat. Honem, bookujte do nočních line-upů!

V mrazicích boxech s těmi nejvíc cool věcmi jsme objevili českého Kavinskyho. Říká si Atrey a miluje echt osmdesátkovou estetiku. Už brzo vydá EP Imperial a nám z něj nabídl stejnojmenný track. Máme při té skladbě nutkavou potřebu sednout do Deloreanu a projíždět se po neonových městech, neboli to nás fakt moc baví!

I poslední novinka nás těší – protože je to zatraceně příjemná popina. Jestli se to rozkřikne, Lukáš Landa bude hrát všude, to vám povídáme. Tenhle zpěvák dává výšky s větším přehledem než Sting za doby Police. Talentu Lukáše si teď užívají na druhé straně světa, konkrétně v Tchaj-wanu, kde náš, ehm, neobjevený talent právě touruje. Tak teď je to na vás. Zahraje nám Lukáš Landa track Asian Calling i na trenčínském letišti?

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.