Startér 24 pro jarní snílky

18. duben 2014

My víme, že to počasí se trochu komplikuje. Parky už jsou úplně zelené, ale hospodské zahrádky zejou prázdnotou, protože všechny mučí ledový vítr. Tak jsme se rozhodli, že vám přineseme jarní atmosféru aspoň přes éter Radia Wave. První novinka je plná ptačího štěbetání a radosti. Na svědomí ji má brněnská kapela TEVE, o které se už šušká od jejich předskakování Efterklang v roce 2011. Loni zveřejnili EP Kolea a nás zajímá, co budou dělat dál, protože Koš je jedna z nejhravějších písní, kterou jsme ve Startéru měli. Od hravosti to přitom není daleko k dojetí – v tom nás utvrzuje skvělý projev Antonína Koutného.

Druhá novinka, podobně jako ta první, potěší hlavně něžné duše. Mezi ty se samozřejmě řadíme, proto nás skladba Dreamers od Pink Gloves hodně baví. Synthpopová balada pochází od pseudonymu Petra Plisky, jinak autora hudebního blogu Newmusic, který si od konstantního studování nové hudby už poněkolikáté odskočil k vlastní tvorbě. Možná u ní už definitivně zůstane, když Dreamers uspějí. Ale to si možná jenom sníme.

A jestli vás to ledové jaro hodně frustruje, zkuste terapii dívkou. Girl Therapy je projekt zpěvačky, performerky a básnířky Gabriely Vaškové. Po její minimální, temné elektronice s Gabrieliným charismatickým altem vám asi tepleji nebude, ale aspoň se s tím vším lépe srovnáte.

Hlavně si ale srovnejte, pro kterou píseň budete hlasovat, protože už brzo se potkáme s těmi nejlepšími z nejlepších - a ty vybíráte vy.

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.