Startér 25 vypráskaly popové novinky

29. duben 2014

Velikonoce jsme oslavili, stejně jako Vánoce a Silvestra, ve studiu při vysílání dalšího Startéru. Nadělili jsme si spoustu novinek a rovnou přiznáváme, že jsme dostali pořádný hudební výprask. Tak silnou sestavu jsme opravdu dlouho neměli. Což je dobře, protože pro letošní sezonu jsou to novinky poslední. Startér má klíčky v zapalování a za chvíli se budeme rozjíždět směrem k letnímu finále. V příštích dílech si budeme připomínat ty nejúspěšnější songy, ať už ty s nejvíce hlasy nebo ty, které na nás udělaly největší dojem (což se navíc nemusí vylučovat!).

Doufáme, že s námi přitom zůstanou novinky ze Startéru 25, protože jsou všechny výborné a nechybí jim popový "hook". To je třeba případ Kool Aid, kytarovky z Českých Budějovic, která čerstvě vypustila do světa nové EP a nám se z něj nejvíce líbí track Unicorn Ache. Z jejich schopnosti gradovat a vůbec napsat chytrý hit by se rozplakal nejeden jednorožec. Talent na hity má i Miroslav Šulák, klučina z Valašského Meziříčí, který vystupuje pod jménem Fred Madison a inspiruje se kapelami jako Cut Copy, Beach Fossils nebo Motorama. Jednou bude nejspíš českou scénu zásobovat hudbou s chytrými letními hitovkami - a my chceme, aby to bylo co nejdřív!

Ústecké duo Jirky Starého a Vítka Kučery OwL má domov ve slavném klubu Mumie, dělají prý popíček a teprve hledají vlastní tvář, nám přijde, že byste je hlavně měli najít vy. Cítíme v kostech, že o téhle kapele se ještě bude mluvit, umí napsat popinu, nenásilně spojit melancholii i nadhled a pořádně přitom zabušit do všech nástrojů.

A když už budete objevovat OwL, zkuste i Space Love, další duo, tentokrát kluka a holky. Název projektu kombinujícího elektroniku nejspíš zplodil nějaký počítačový generátor a asi si ho nezapamatujete, za to se vám ale z hlavy nedostane perfektní instrumentálka Enter the Void. Poslechněte si skvělé novinky a pošlete je do dalšího kola, ať je na české scéně zase co objevovat! Nebo dodejte vlastní track, každopádně - buďte dobrý!

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.