Startér 27 sepsul Václav Havelka III

31. březen 2015

Startér má v letošním ročníku porotce, kteří rozhodují, kdo z dvanácti semifinalistů postoupí do závěrečné bitvy o padesát tisíc na nahrání alba. Už jsme vám představili Načevu, Báru Kratochvílovou ze DVA, teď přišla řada na zpěváka kapely Please The Trees a polovinu dua Tvrdý/Havelka.

Hned první novinka se našemu porotci zalíbila. Královéhradecká trojka Cheveyo chystá desku Spirit Warrior a poslala z ní ukázku Glamour Wood. Kapela postavená na základech kultovního Pavilonu M2 se pouští na indiánskou stezku. Havelka by vytkl snad jenom trochu moc otupenou hranu, kapele by neškodilo trochu to zašpinit.

Hůř dopadla nadějná zpěvačka Ira Mimosa. Její zbrusu nová skladba Mlha Havelku spíš opařila. „Je to rozplizlé,“ konstatoval suše na adresu éterické songwriterky. „Docela zajímavé by bylo poslat Iru do nějaké přeřvané, zahulené kavárny a nechat ji tam rok zpívat.“ Havelka si do Startéru připravil spoustu rad – například doporučuje zkusit hrát před publikem, které a priori nemá zájem. My věříme, že Ira Mimosa by to zvládla. Startér je velká výzva a naše zpěvačka se jí vůbec nezalekla. Dostane od vás hlas na kuráž?

Představujeme taky ještě jednu novinku z minulého týdne, pražskou kapelu F’racek, která si libuje v mantrických jamech. Jejich song Stopy sice mohl končit o trochu dřív, zajímavěji rozvinout jeden z mnoha nápadů, ale stejně nás baví. Pravidla jsou každopádně pořád stejná – o úspěchu kapel rozhodujete vy! Koho pošlete na vrchol a koho zpátky do zkušebny, ať se ještě naučí? Zahlasujte a buďte dobrý!

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.