Startér 35 už hraje písničky na přání

21. květen 2015

Ještě pár týdnů a hitparáda neobjevených bude znát všechny své vítěze. Prozradíme, které projekty zahrají na festivalu Bažant Pohoda, a nabídneme vám šest finalistů. Kdo z nich dostane padesát tisíc na nahrání desky, to už rozhodnete vy.

Právě kvůli finálovým týdnům, které se kvapně blíží, jsme se rozhodli Startér trochu zpomalit – místo novinek tentokrát pouštíme ty nejzajímavější songy z letošní sezony. Zazněla třeba I Want Candy od potrhlých kluků ze Znojma Psychocandy. V závalu kytarovek mají podle nás Psychocandy záviděníhodnou energii a jejich pološílenství je definitivně staví vysoko nad spoustu dalších rockových projektů, které ve Startéru zazněly.

Velkou radost jsme měli i z projektu Vogjegtraik, elektroakustické verze Boards of Canada, kterou má na svědomí bubeník Vladimír Staněk. Naživo je jeho kombinace zaloopovaných synthů a živých bicí okouzlující a všechno doplňují podivné projekce z instruktážních filmů. To sice ve Startéru nezažijete, ale stejně vás určitě dostane!

Co všechno jsme ještě našli v archivu Startéru 2014/2015? Poslechněte si poslední díl a do toho příštího nám klidně napište – co vás letos nejvíc zaujalo?

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.