Startér 37 zavalily krabičky producenta HRTL

23. červenec 2014

Když se zrovna netěšíme na pravidelné Startér Showcase na náplavce nebo se zrovna neléčíme z jejich následků, vysíláme s těmi nejzajímavějšími neobjevenými projekty letošní sezony. Naposledy jsme dali prostor Leoši Hortovi alias HRTL, který bezmezně miluje analog: „Dělal jsem taky s počítačem, v nekonečném světě možností. Všechno šlo zpracovat. Mě baví primitivní věci, když máš bicí automat, který má jenom deset zvuků, s nimi nic jiného neuděláš, než že je můžeš v určitý moment pustit. Přijde mi fajn, že dostaneš krabičku, která říká: udělej se mnou tohle. Jinak to nejde. Máš rámec možností, v rámci kterého se z toho nástroje snažíš vyždímat co nejvíc.“

Do studia si HTRL přivezl spoustu zdánlivě chaoticky propojených krabiček. Zvuk, který HRTL ze svých hraček vypouštěl, ale rozhodně chaotický nebyl. Jeho set si můžete poslechnout v našem záznamu a podívat se i na video. Jestli máte pocit, že elektroničtí producenti nemohou na pódiu vypadat zábavně, HRTL vás rozhodně překvapí.

S Leošem jsme si taky povídali o jeho labelu, který chce pokrýt tu nejzajímavější elektroniku ve střední Evropě a vydávat ji na kazetách, takže jestli máte vlastní hudbu, co si zaslouží pozornost, posílejte! Nezapomeňte při té příležitosti i na nás! Podzim se blíží a s ním i další kolo hitparády Startér, tak se neostýchejte plnit naši e-mailovou schránku starter@rozhlas.cz, třeba se taky ocitnete u nás ve studiu.

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio