Startér dal Divokou kartu kliďasovi Tomáši J. Holému

28. duben 2016

Dojáky nám už lezou na nervy, ale ten od Tomáše J. Holého – Long Gone – je z kategorie nadpozemské hudby. Proto jsme se spolu s porotkyní Marií Bláhovcovou rozhodli obdarovat šikovného kytaristu Divokou kartou.

Ve výsledku to znamená, že se za Tomáše přimluvíme na našich oblíbených letních festivalech, kde by jeho hudba fungovala jako skvělý sonický odpočinek po noční party. Tomášova transcendentální kytara zaručeně vyléčí všechny kocoviny světa.

A co jsme hráli za novinky? Hned čtyři pecky vystřídaly starou gardu Startéru. Producent Dubstract spojil síly se zpěvačkou Annou Vaverkovou a poslal nám kolotočovou letní hymnu Futurestep – nazvanou podle žánru, který má podle Dubstracta to nejlepší před sebou. Nám to přijde trochu generické, ale uvidíme, třeba se najdou vizionářští posluchači.

Kyori Poro je duo producentů, kteří se u nás už letos ukázali sólo. Sitra a Wierdsky slušně zabodovali u nás i u posluchačů, načež spojili síly v songu Long Way Home. Subtilní, ale přitom velice fresh! Bez debat nejlepší novinka tohohle týdne – až nás to trochu rozčílilo. Moc rádi bychom ji totiž slyšeli naživo a zatím to nevypadá, že se v brzké době dočkáme. Kluci, makejte, chceme vás!

Na dlouhém seznamu tuzemských indie kytarovek přibyla další formace, Eugene Morrow. Nechytáme se za hlavu, vlastně nás to docela baví! Na EP Young Adult najdete pár smutének, ve kterých se béká jako u starých dobrých The National. Akorát by to ten zpěv ještě chtělo vyčistit. Song The Enemy ukazuje, že kluci se rozhodně neutápí v sebelítosti a radši si trochu poskočí.

Stejně to má Tom Holič, který čerstvě vydal singl Jaro. Na zahřátí dobrý, když je venku taková zima.

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.