Startér hostil Ghost of You i skvělé novinky

1. říjen 2014

Máme za sebou druhé kolo Startéru. V nové sezóně hrajeme o 50 000 Kč na nahrání alba a už tenhle týden se objevili interpreti, kterým bychom s albem moc rádi pomohli. Například Petr Pliska, jinak hudební publicista a pokojový songwriter, který právě sklízí úspěchy se svým novým projektem Pink Gloves. Bavil nejen nás, ale i naše hosty, brněnské Ghost of You. Psychopopaři, kteří se v minulé sezóně vyšplhali až na celkově druhé místo, se u nás ukázali, aby pozvali na svůj koncert v Converse zkušebně 9. října. Kromě toho hodnotili naše soutěžní pecky.

Ke druhé novince byli kytarista Štěpán a bubeník Michal trochu kritičtější, ale i projekt devatenáctiletého klučiny, Siberiasquat, dostal uznání. Ostré kytary a nečekané změny pro všechny posluchače s poruchou soustředění by mohly v soutěži nějakou dobu zůstat.

Nadšení vzbudil dvoučlenný projekt Awali, ve kterém kraluje umíněná zpěvačka Tamara Schmidt, která si prostě frázuje, jak chce. A lidi to evidentně opravdu baví. Stejně jako něžná máma Makak se svou lesní ukolébavkou Betula Pendula nebo první oduševnělí rockeři BlueRoom se svou hymnou Estellar.

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.