Startér k mladým talentům přizval i mladé kritiky

17. květen 2016

Mladé kapely chtějí mladou kritiku. Bič, pepřák a paralyzér si do studia přinesli nejmilejší hateři Radia Wave Šimon Holý a Ian Macháček. Kteří hudebníci u nich přežili?

Jako první šel do ringu producent Ender s trackem Ghost Train. Temná jízda nocí připomíná instrumentálky WWW doplněné o prvky sci-fi, kterému hudebník pojmenovaný po postavě z knihy Ender’s Game evidentně fandí. U kluků uspěl tak z poloviny. Atmosféra skvělá, jenom hudebně je to spíš črta, myslí si Ian Macháček a Šimon Holý.

Pame faul, nováček českého popu, by měl nakročeno směrem k Beyoncé nebo ANOHNI, jen by to ještě chtělo trochu špíny. Track Miracles se pyšní nafintěným videoklipem a v credits najdete spousty cizích jmen spojovaných třeba s Davidem Bowiem, ale Šimona to stejně neobměkčilo. Pame faul prý zatím aspiruje na generický pop. My mu ale věříme, další tracky po Miracles nakonec můžou ukázat zázrak!

Do třetice jsme ukrutnému duu pustili postrockový projekt Ilinx se stejnojmenným trackem. Ani tady to nebyla trefa do černého. Hekticky se střídající pasáže kytarových explozí a pianissim prý zněly trochu jako medley – stejně jako u dalších tracků si i tady porotci Holý & Macháček stěžovali na črtovitost.

Takže – kdo nám pošle písničku? Špinavou, atmosférickou a dotaženou do konce? Adresa je starter@rozhlas.cz

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka