Startér plesá u February, fňuká s VLY a fandí producentce V.N.D.

10. únor 2016

Únor svědčí melancholii a projekty, které vám tentokrát představíme, jí mají dost a dost. Smogem zahalená kytarová naděje February nám poslala singl Hide Me Under Autumn Leaves a málem nám způsobila zástavu srdce. Na Colours to kluci z February mají blízko. A nejen proto, že jsou z Ostravy. Ze Startéru to ani ne po dni dotáhli do denní rotace. Teď nás zajímá, jestli je pošlete nahrát desku za padesát tisíc – zaslouží si vaše hlasy? Jasně, že jo!

Po té sladké zástavě srdce způsobené February nám krev rozpumpoval kopák v synthpopové baladě Things In Japan, kterou nám poslal VLY. Možná si ho pamatujete už z předchozího ročníku. Tenhle kluk udělal senzaci svým songem Disco, podivně dystopickou party hymnou. I tentokrát VLY zní, jako kdyby svoji hudbu nahrával v temné pustině blízké budoucnosti, kdy se na hektickou, rozjařenou současnost jenom vzpomíná. Super track Things In Japan nás baví svou jednoduchostí, mohutnou atmosférou a hlavně těžkým basem Vítka Svobody, talentu, který jednou chceme vidět naživo!

Moc nás baví i V.N.D., za nenápadným akronymem se schovává producentka Vendula Hlaváčková. Song Minimal by stálo za to dodělat, zatím nám přijde ušitý horkou jehlou (nebo doklepaný netrpělivým kurzorem), ale stejně je to lepší než spousta tracků, co nám poslali namydlení mačové! Takže kluci, aspoň takhle!

Poslechněte si poslední Startér a dozvíte se taky, co na tracky říká Jiří Burian, muzikant, který stojí za Kapitánem Demo nebo Republic of Two.

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.