Startér se mezi svátky podíval do šuplíků Never Sol, Floexe nebo Zrní

28. prosinec 2016

Tušíme, že jste pod stromeček dostali nové synťáky, kytary, efekty. Doufáme, že trávíte pár mrtvých dní mezi Štědrým dnem a Silvestrem zakládáním nových kapel, rozjížděním sóloprojektů a skládáním do šuplíku. Abychom vás podpořili, rozhodli jsme se, že si tentokrát smlsneme na demáčích dávno etablovaných hudebníků, od kterých nikdo nečeká trapasy. Jak zněl začátek Floexe, Never Sol, Zrní nebo Dominika Zezuly?

Dominik Zezula nám poslal angažovaný song o vánoční supermarketové mele. Je v tom trochu post-hudby, trochu Dětí mezi reprákama, no a hodně Františka Kárského nebo Josefa Janouška, obdivovatele táborské autobusové dopravy. Never Sol v demáčích otevírá třináctou komnatu své duše, její tracky znějí, jako kdyby se hrály pří svícnech v opuštěné věži. Floex přiznává lásku ke drum’n’bassu. A jak to šlo Ecsonu Waldezovi? Jako Future Sound of London!

Poslechněte si speciální vydání Startéru se začátky slavných a užijte si, že kritiku konečně schytali i Jonáš s Jakubem, kteří se odhodlali zveřejnit svoje vlastní dema. Těšíme se na vaše songy! Pošlete je na starter@rozhlas.cz, i po novém roce pokračujeme v hledání talentů, kteří by zaplnili pódia českých, ale i zahraničních festivalů, jako jsou Pohoda nebo Sziget.

autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.