Startér se znovu rozjíždí!

16. září 2014

Hitparáda neobjevených hudebních talentů má za sebou úspěšný a pořádně nabitý ročník. A protože jsme si odpočinuli a nechali vám přes léto čas na skládání hitů v garážích i v kumbálech, rozjíždíme od pondělí 22. září v pořadu Startér další hudební bitvu. S ještě lepšími cenami, s napínavějšími pravidly hry, ale pořád s poťouchlou dvojkou Johánek & Zbořil.

Za rok 2013–2014 s námi soutěžilo 73 projektů. Z nich se dobrá třetina dostala do playlistu denního proudu Radia Wave. Vítězné 4Dogs, Ghost of You, MGDLN, Soundtraps, TEVE a Neřvi mi do ucha jste mohli vidět na pražské náplavce v rámci letních večerů Startér Showcase. The Finally a Aid Kid okouzlili publikum i na slovenském festivalu Bažant Pohoda a vystoupili také ve vysílání sesterského slovenského Rádia_FM. Talenti se objevili i u nás ve studiu, kde jsme dali prostor kapelám a projektům, o jejichž hudbu by nikdo neměl přijít – jako Profesor Neutrino, Space Love, Sajtban nebo velký objev letoška Fred Madison. Spousta těles navázala spolupráci v podobě remixů nebo společných koncertů a hodně projektů teprve uvidíte – třeba v klubu Roxy v rámci Free Mondays, kde se ukážou po boku zahraničních jmen. A jak bude vypadat další ročník?

Vítěz získá 50 000 Kč na nahrání svého debutu, který ho katapultuje mezi nejsledovanější českou hudbu. K tomu si zahraje na Radio Wave Live Session a může se zúčastnit prestižního festivalu Bažant Pohoda, kde se ocitne mezi nejzajímavějšími muzikanty z celého světa. Další z nejlepších mají šanci dostat se do playlistu Radia Wave, do studia na rozhovor nebo prostě do srdcí našich bystrých posluchačů. Kromě toho se objeví na dalším letním Startér Showcasu.

03158486.jpeg

Aby byl Startér napínavější a zároveň zajistil co nejvyšší úroveň talentů, rozhodli jsme se pracovat také s porotou složenou z redakce Radia Wave a z osobností české scény. Z dvanácti projektů s nejvyšším počtem hlasů od posluchačů vybere porota šest nejzajímavějších. A pak už to bude jen na vás! Finálové hlasování bude trvat 14 dní, a koho zvolíte jako vítěze, to se dozvíme už v květnu 2015.Posílejte songy na starter@rozhlas.cz a buďte dobrý!

03208107.jpeg

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio