Startér vyslal prvních devět chrtů

23. září 2014

A jednoho leoparda. Hitparáda neobjevených se rozjela a příval nových talentů už nikdo nezastaví. Mezi prvními soutěžícími jsou elektroničtí producenti, indie kytarovky i jedna osobitá, křehká violoncellistka.

Roxxboxx umí dělat sexy elektroniku a jde mu to se samply jako málokomu, Andels se zase vyžívá v nostalgii 90. let. Česko-ukrajinská dvojice Awali se nebojí oživit elektroniku excentrickým, procítěným vokálem na pomezí recitace a zpěvu. Professor Leopard patří do komunity brněnských kapel, které se s úspěchem rozšiřují po celé republice. Temná atmosféra a energie pulzující hezky až do konce nového singlu On My Own. Podobně vystavit celé hudební divadlo umí i BlueRoom. Až budete potřebovat zklidnit, pusťte si atmosférickou, stromovou krásu – Betula Pendula od Makak. České texty s nádechem naivity i sebeironie, ale hlavně chytlavé melodie mají Ajdonker, asi nejodvážnější výběr Jakuba a Jonáše.

Co se ještě ukáže ve Startéru? To můžete určit vy. Stačí poslat track na starter@rozhlas.cz a zahýbat s hitparádou neobjevených.

03212785.jpeg
autoři: Jakub Johánek , Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.