Startér zažil romantiku s androidím popem Lonely Virgin Robots

29. červenec 2015

Pokračujeme v sérii dojemných dílů o neobjevených, ale talentovaných kapelách. Lonely Virgin Robots začínali jako projekt několika kamarádů, kteří k sobě přibrali zpěvačku Kristýnu. A krom toho, že je to katapultovalo až do finále Startéru 2015, to vedlo i k zasnoubení.

Hlavoun projektu, klávesista a producent Honza si prostě zpěvačku vybral dobře. Někdo by ale mohl mít i obavy: budou mít Lonely Virgin Robots o čem skládat, když teď budou šťastní a spokojení? Jejich hudba, zatím dostupná na jednom EP na kapelním bandcampovém účtu, dosud působila ponuře. Zasněný zpěv Kristýny, která ze všeho nejvíc miluje Lamb, totiž obklopovaly celkem syrové aranže elektroniky a ušpiněné kytary. Roboti tvrdí, že dál chtějí zrychlit. „Přijde mi, že tvoříme čím dál lépe,“ myslí si zpěvačka Kristýna a my jí věříme.

Pozitivita z Lonely Virgin Robots prostě srší. Je to nejspíš tím, že v kapele i mimo ní se šíří vřelé vztahy. Zaprvé je to jedna z kapel, která se ráda kamarádí se svými souputníky ze Startéru, koncertuje s nimi, a s vítěznými Mulholland Blue dokonce sdílí bubeníka Matyáše. Zadruhé ve studiu v pondělí zaznělo něco, co bereme jako všeobecně platnou věc, bez které se to snad dělat nedá: „Hlavně ať si váží kamarádství v kapele, to je hrozně důležité,“ řekl na závěr pořadu Martin, který v průběhu vysílání moc neřekl, ale když promluvil, dalo se to tesat!

Poslechněte si Startér s finalisty Lonely Virgin Robots, užijte si jejich živé hraní a stavte se ve čtvrtek na pražskou náplavku na další díl našeho Showcase.

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.