Ve Startéru 13 se vůbec nehejtovalo!

16. prosinec 2014

V posledním vydání hitparády neobjevených bylo všechno jinak. Jakub Johánek ležel doma pod duchnou a při poslechu songů se poctivě potil. Místo něho nastoupil k mikrofonu redaktor opic a hlavně vyhlášený hater Matěj Schneider. K překvapení Jonáše, který si taky rád hraje na zlého policajta, se ale vůbec nekritizovalo. A mohly za to hlavně hodně dobré novinky.

Tu nejodvážnější a taky nejvíc vystupující z davu má na svědomí rapper a producent Terrence NNSCK (což znamená Nonsick, pro ty, co už se v těch trendy zkratkách nevyznají). Textem jeho track Součásti tak trochu zapadá mezi ostatní veršobijce, co se chlubí svým talentem. Na druhou stranu občas slušně tepe do kostí, podobně jako oblíbení WWW. Terrence přímo exceluje v beatech.

Další novinka, která vybočuje ze standardu, je track Faceitdown od v Česku žijícího Angličana Darrena Eve. Ve Startéru jsme ještě neslyšeli inspiraci dubem, oblíbeným to žánrem Jakuba Johánka. Ironií osudu u nás skvěle gradující track s dubovými rytmy soutěží, zrovna když Joshua úpí v horečkách. Snad to Darren vydrží v hitparádě dlouho!

Nebyla by to česká hudební scéna, aby nedošlo na kytarovky. Po pečlivém výběru jsme nasadili pražskou pětku KAU, u které jsme s Matějem ocenili hlavně procítěnost a správný crunchy zvuk. Rest In Haste neboli post stoner rock z temného pražského podbřišku Vysočan a Libně, jak se sami popisují, mají zase energie na rozdávání. A s velkou pravděpodobností jim taky dlouho vydrží, takže na velkých pódiích je nakonec potkáme – Startér nestartér. Ať už jim dáte hlas, nebo se rozhodnete pro jinou z novinek – myslíme si, že se neztratí žádná z nich!

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.