Ve Startéru 30 tříbil vkus Floex a mluvilo se o krabičkách

22. duben 2015

Místo Jonáše jsme měli ve studiu hosta, kterého bychom ve Startéru nejraději viděli pořád. Floex, autor skvělých desek Pocustone a Zorya, master hudebních soundtracků, prostě člověk, u kterého doufáte, že vám pochválí song!

A kdo se mohl dočkat Floexova požehnání? Třeba pražská kombinace drum’n’bassu, elektroniky a funku The Breakrolls. Jejich novinka YO se Tomáši Dvořákovi líbila. „Základní emocí mi sedí, ale vnímám to jako takový živý projekt. Zajímalo by mě, jaké by to bylo, přijít si je poslechnout na koncert.“

Vášnivý florbalista Dvořák (však si to pusťte, i na florbal dojde!) pochválil i druhou novinku. Come And Play je opavská kapela, která už pár týdnů sbírá fanoušky raketovým tempem. Atakovat posluchače zkouší i skrze Startér s pomocí ploužáku Heaven, který právě vyšel na stejnojmenném EP.

Třetí novinka od songwritera Deexse prošla u Floexe s odřenýma ušima. Doslova. „Začátek byl slibný, ale když nastoupil vokál, začal jsem být nejistý. Nechci říct, že by Vojta neměl zpívat, ale měl by se tomu víc věnovat. Vůbec by mi nevadilo, kdyby se v tom nějak doladil nebo si s hlasem víc hrál.“ Floex si dal na zpětné vazbě záležet, co si myslel o startéřích peckách, to zjistíte, když si pustíte poslední vydání hitparády neobjevených.

Kromě Floexe se ale ozvali taky hoši z Bastl Instruments, které budete moct vidět naživo v Converse zkušebně v pražských Nuslích. Na workshopu si ukážeme, jak funguje modulární syntezátor a jak se dá z hromady analogových krabiček vytáhnout úžasná hudba. Dorazte ve čtvrtek, budeme tam!

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.