Ve Startéru 9 se tlačí hned čtyři novinky

18. listopad 2014

Svátek 17. listopadu jsme oslavili ve studiu vlastní minirevolucí. Z trůnu jsme sesadili post rockery blueroom, kteří se na vrcholu hitparády drželi už sedm týdnů, do soutěžního limitu se vešel i ambientní projekt Makak. Kvůli nedostatku hlasů jsme se museli rozloučit s výbornou kapelou Johnny Survived, kterou ale nespustíme z očí. Stejně tak nás mrzí, že se neudržela novinka Psychocandy.

S radostí ale vítáme hned čtyři nové soutěžící. Po dlouhé době jednoho producenta, avantgardního argonauta Wierdsky, pražské post rockery LastOfMyKind, ostravskou kytarovku Retro Jokers a nakonec r’n’b zpěváka Tibora Žida, který vystupuje pod pseudonymem Real Influence. Právě Tibor je pro nás velké překvapení, protože dokáže bez křeče excelovat v žánru, který se jinak v češtině moc nenosí. Líbí se nám také, že Tibor se jinak živí hudbou na zaoceánských parnících. Doufáme, že na zaoceánském parníku vás brzo všechny potkáme – směr Madison Square Garden třeba?

V posledním díle jsme měli také speciální hosty, kapelu Two Finger Slide, kterou můžete vidět naživo už ve čtvrtek 20. listopadu v pražské Converse zkušebně. Na viděnou tam!

autor: Jonáš Zbořil
Spustit audio