Děrné štítky: Čas podle Googlu

25. březen 2014

Vedle tabletů a chytrých telefonů je dnes trendem dělat i chytré věci denní potřeby – jako termostaty, lednice nebo auta.

Google Watch Glass už známe, teď chce Google řídit i náš čas. Minulý týden představil americký gigant další velkou věc'. Chytré hodinky, které běží na systému Android Wear – nové verzi operačního systému, která je určena právě pro chytrá zařízení, co člověk nosí při těle. Podobně jako u Glass je smyslem být průběžně informován o nových zprávách, emailech nebo jen času příjezdu dalšího autobusu. Přesně podle googlovského hesla – mít informace v momentě, kdy je člověk potřebuje. Hodinky budou mít jedenapůlpalcový displej a 4 giga interní paměti. Google se pustil do závodu s Applem, o kterém se už delší dobu říká, že chystá chytré hodinky iWatch. Zahájení prodejů ani u jednoho přístroje zatím ale není známo.

Bitcoin žije Zkrachovalá tokijská burza Mt. Gox našla skoro čtvrtinu z osmi set padesáti tisíc bitcoinů, které měli ukrást hackeři. Virtuální mince v přepočtu zhruba za 2 a půl miliardy korun byly na nepoužívaných účtech. Zbylé bitcoiny ale burza pořád postrádá. Do problémů se dostala už asi před měsícem.

03049556.jpeg

Amazon spíš ne Brno i potřetí odmítlo společnost Amazon. Americká internetová firma chtěla na okraji města vybudovat logistické sklady, které by zaměstnaly zhruba 2 tisíce lidí. Zastupitelé ale v jednom usnesení odmítli jak prodej pozemků, tak stavbu dálničního sjezdu, který by ke skladům vedl. Podle některých odborníků a náznaků radních by to ještě nemusel být definitivní konec této miliardové investice v Česku. Brno teď Amazonu nabízí nový pozemek. Naopak posvěcení od radních dostal už před časem stejný projekt Amazonu v obci Dobrovíz, která leží za Prahou.

Zase ten Amazon A Amazon ještě jednou. Jedna z největších internetových firem na světě chystá vlastní chytrý telefon. Amazon dlouhodobě slaví úspěch nejen se čtečkou Kindle, ale také s tabletem Fire. Teď přidá i jedinečné kapesní zařízení. Amazon phone, jak mu můžeme zatím říkat, je unikátní hlavně díky svému fotovybavení. Telefon bude mít dokonce šest fotoaparátů – dva slouží k běžnému focení, další čtyři k ovládání telefonu gesty. Uživatel tak prý vůbec nebude muset sahat na displej. Jak podobný přístroj s téměř pětipalcovým displejem bude vypadat a fungovat, to bychom se měli dozvědět v příštích třech měsících.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.