Děrné štítky: Mixér hudby, her a vesmíru

15. květen 2012

Seznam spustil zajímavou hudební službu, dnes vyšlo pokračování legendární hry Diablo a v sobotu pravděpodobně doputuje k Mezinárodní vesmírné stanici první soukromá vesmírná loď.

Seznam.cz mixuje
Seznam.cz spustil svoji další službu. Jmenuje se Mixér a vzal jí dech všem, kteří tvrdili, že tenhle portál už je za zenitem. Mixér funguje jako žánrová hudební televize, kterou když jednou pustíte, zůstane sama hrát ve stejném stylu, dokud vás neomrzí. V nabídce je 8 žánrových variant – od ambientních „pohodovek“ pro klidné večery, přes indie novinky až po párty hitovky pro neposedné. V playlistech tak najdete nejnovější Rihannu vedle Johny Cashe, Nirvany, Chrise Browna, ale také třeba Gossip, Liars, Bloc Party nebo Arcade Fire. Samozřejmě tihle všichni nehrají v jedné škatulce.

Podle tvůrců je k dispozici v databázi 100 dní nepřerušované hudby. Seznam tak jde naproti lidem, kteří rádi poslouchají hudbu a nebaví je dělat sobě nebo ostatním DJeje. Mixér stačí zapnout a on se stará za vás. Jestli něco chybělo YouTube, je to právě tahle. Jenže, ona to není tak úplně pravda. Tube má svoji službu Disco, kterou ovšem alespoň u nás moc lidí nezná nebo nepoužívá a navíc funguje spíš jako diskografie konkrétního interpreta, nikoli mix hudby určitého žánru.

02630368.png

Jestli chce Seznam konstantní úbytek uživatelů zachránit podobnými kroky, musím říci, že se těším na další.

Diablo: Znovu v pekle
Dnešek bez diskuze vejde do dějin herního průmyslu. Co že se děje tak zásadního? Vyšlo 3. pokračování legendárního akčního RPG Diablo. Po letech diskuzí, ochutnávek, odkladů a předělávek – přesně ve stylu, ve kterém to má vývojářská společnost Blizzard ráda – je to právě 15. května, kdy se Diablo dostalo na veřejnost. Mezi vydáním druhého a třetího dílu Diabla zeje 12letá propast, proto tolik povyku. Také proto, že je to Diablo, které dělá Blizzard. Ten nikdy nevydal špatnou hru.

Sice jsou všechny trochu konzervativní a staví na podobných principech, ale vždy všechno funguje přesně jak má a skvěle se to hraje. Nové Diablo přichází se sadou pěti herních postav – barbarem, lovcem démonů, mnichem, šamanem a kouzelníkem. Upraven byl také systémem jejich vlastností. Zbytek je vlastně dost podobný svým předchůdcům. Kdo tedy Diablo někdy okusil, ví, že tahle láska nikdy nerezaví.

Soukromý vesmír?
Možná víte, že americký Národní úřad pro letectví a kosmonautiku zastavil většinu svých vesmírných aktivit. I když NASA sama nic nevyvíjí, nebrání jí to v podpoře a koordinaci aktivit soukromníků. Pokud všechno dopadne, jak by mělo, v sobotu odstartuje z mysu Caneveral raketa společnosti SpaceX, jejíž modul by měl o několik hodin později zakotvit u Mezinárodní vesmírné stanice. Dragon, jak zní jméno modulu, bude první soukromá loď, která k ISS doputuje. Cílem je otestovat možnosti společnosti SpaceX, která vidí budoucnost Dragonu především v astroturistice.

00958585.jpeg
autor: Pavel Cyprich
Spustit audio