Turban a Domácí Crew 11: dMIT.RY

10. září 2014

Po kratší odmlce se opět rozjíždí turbaní rubrika a klubová katovna Domácí Crew. Do té se tentokrát dostavil pražský DJ, klubový impresário, poutník po žánrech a velký malý šéf labelu NEO VIOLENCE dMIT.RY.

Kromě svých názorů na zdejší klubovou scénu a některých svých čerstvých (i těch notně uleželých) objevů se v Turbanu vytasil i s mixem, který obsahuje výživný amalgám současného temného neo-grimeu – a rozhodně stojí za poslech! Turban dává jedna.

 

Turban Radio Wave – dMIT.RY In The Mix by Jan Bárta on Mixcloud

Můj oblíbený „otvírák“ setu:
Žádný nemám, jelikož každá party je jiná a já vždy hraju něco jiného.

Track, který mi momentálně nejvíc „najíždí“:
Těžko říct, jelikož mám vícero žánrových rozpoložení. Ale nejvíc mě od Shotgun Festivalu rozsekává nové EP od Acre – konkrétně track Symbols.

Track, který hraju (skoro) pokaždé:
V různých podobách tuhle nesmrtelnou klasiku.

http://youtu.be/TjIPzyVlK60

Track, který používám pro „záchranu parketu“:
To je podobný jak s otvírákem, záleží na mejdanu, ultimátní záchranný kruh nemám a popravdě jsem se nikdy do takové situace ani nedostal.

Moje tajná DJská zbraň:
CJ Bolland – Camarque.

Moje nejoblíbenější místo (klub) na hraní v ČR:
MeetFactory kvůli své variabilitě a tomu, že člověk se tam musí vyloženě vypravit a nepotkává tam lidi, kteří tam zašli jen tak náhodou, protože šli kolem. Což ovšem neznamená, že tam šli vyloženě kvůli hudbě, ale i tak to zaručuje „kvalitnější“ crowd.

B2B set bych nejraději hrál s…
Nerad dávám b2b sety s lidmi, se kterými se moc neznám osobně, a dlouhou dobu jsem je vyloženě bojkotoval. Nikoho vysněného nemám.

Nejpamátnější DJ request, co jsem kdy dostal:
Žďár nad Sázavou, myslím, že to jsou tak 4 roky zpět. Na mejdan moc lidí nepřišlo, jen pár štamgastů. Přišel za mnou vysokej týpek, dlouhý černý kožený kabát, dlouhé černé vlasy. Chtěl něco od Depešáků. Říkám, že nemám. Vyndává litr z kapsy a pokládá na stůl. Nemám. Vyndá další. Nemám. Zvýšeným hlasem říká: „Tak kolik chceš?!“ Posílám ho do háje. Jsem si jist, že kdybych si ty peníze vzal, tak by mi při odchodu stejně zlámal hnáty.

Co mě na českých klubech štve nejvíce:
Zaprděnost většiny programových vedoucích, zaprděnost většiny návštěvníků a jako pořadatele nutnost dávat stále nízké vstupné, které se paradoxně, i skrz zdražování úplně všeho kolem, stále drží na stejné hladině jako 15 let zpátky, kdy jsem šel do klubu poprvé.

Kde bych si jednou chtěl zahrát:
Hmmm, no vysněné místo asi nemám. Ale místy jako Dimensions Festival nebo něco jako Unsound, newyorský Output, Pudel v Hamburku, Stattbad v Berlíně i Berghainem bych neopovrhl. Ale vesměs kdekoliv, kde bude dobrý atmo, to je nakonec to nejdůležitější.

Turban: playlist 10. 9. 2014:
Objekt – Ganzfeld (Leisure System, 2014)
Dopplereffekt – Delta Wave (Leisure System, 2014)
Acre – Symbols (Project 13 MCR, 2014)
Opus III – It's A Fine Day (EastWest, 1992)
CJ Bolland – Camarque (R&S Records, 1993)

autor: Jan Bárta
Spustit audio