Turban uvádí: Inkke

14. červen 2016

Nejnovější mutace převážně instrumentálního grimeu tvoří podstatnou část turbaního playlistu. Jedna z jeho čelných postav, glasgowský producent Inkke nyní připravil pro Turban exkluzivní guestmix. Náhoda? Nemyslím si.

Inkke patří k jedné z tajných zbraní kultovního skotského kolektivu LuckyMe – „tajné“ proto, že kromě několikeré účasti na jejich proslaveném adventním „tráčkovém“ kalendáři zatím nemá v jejich diskografii oficiální release (toho se prý ale dočkáme co nevidět). Výjimkou budiž také spolupráce s dalším Glasgowanem S-Type, kterému Inkke vypomohl na jeho masivním EP SV8.

Ještě před prvními releasy na labelech Astral Black a Local Action se Inkke poprvé příznačně objevil na kompilaci Grime 2.0, kterou dával v roce 2013 dohromady pro label Big Dada hudební žurnalista Joe Muggs. Jeho selektivní předpověď se do značné míry vyplnila a takřka všichni z kompilace patří dnes po třech k dnešní „undergroundové smetánce“ resuscitátorů ostrovního zvuku – s Inkkem v čele. S jeho holistickou vizí ledového a na wileyovské holo-beaty osekaného grimeu se ostatně můžete blíž seznámit v jeho exkluzivním guestmixu pro Turban. Jen pozor, ať se nespálíte.

Tracklist:
Last Japan ft. AJ Tracey – Ascend (Silk Road Assassins Remix)
Grizzle – Entreaty
DBM – Ride With U
Moleskin – I Am (The Champion)
Inkke – Hardcore
Kamikaze – Ghetto Kyote (Polonis Bootleg)
Kamikaze – Ghetto Kyote (Katie Pearl Vocal)
Bleaker – Bang That Pulse
Dave x AJ Tracey – Thiago Silver

autor: Jan Bárta
Spustit audio