Turban uvádí: Loom

13. září 2016

Nejnovější mutace (převážně) tzv. ostrovního zvuku tvoří podstatnou část turbaního playlistu. Jedna z jeho nejzajímavějších postav, londýnský producent Loom nyní připravil pro Turban exkluzivní guestmix. Náhoda? Nemyslím si.

Podobně jako v případě glasgowského producenta Inkkeho, který stál za předešlým turbaním mixem, je i Loomova podoba instrumentálního grimeu hodně ovlivněná americkým (t)rapovým žánroslovím i uk raveovou kyselostí – a především stejně hodně club ready, což dokazuje i Loomův půlhodinový mix, (kterého si všimli i v britském Complex magu) který si od první minuty nebere servítky.

Loom patří k chráněncům labelu Gobstopper Records, za kterým stojí autor postgrimeových manter Mr. Mitch – z jeho značky už se v Turbanu s mixem stihl mihnout i další originální tvůrce (se 100% vlastní produkcí!), kterým je Tarquin. Jeden z jeho hojně ripovaných tracků Curly Wurly se objevuje i v Loomově mixu, vedle tracků od jmen jako Lil Silva, Logos a Murlo a samozřejmě Loomovy vlastní produkce.

Ta patří – zejména na EP European Heartache na zmiňovaném labelu Gobstopper i na novějším EP Burnt Glass pro značku Tekiho Latexe Sound Pellegrino – k ideální klubové medicíně na postbrexitovou kocovinu. Tenhle ostrovní zvuk totiž Turban rozhodně jen tak ne(o)pustí.

Tracklist:
Fallow – Touch Ya’ Knees
Loom – Hardest In The Year (Le Dom Remix)
Lil Silva – The 3rd
Locklead – Take One
Luru – Mind The Gap
Grizzle – Consort
Strict Face – Murderer (feat. K-Major)
Jawside – In Arms
Logos – Seawolf (Night Refix)
Tarquin – Curly Wurly (feat. Lyrical Strally)
Logos – Marked For Death Gun Man
AJ Tracey – Naila (Murlo Remix)
Loom – Fractured Light (feat. Flohio)

autor: Jan Bárta
Spustit audio