Universum na pražském Dni vědy

11. prosinec 2009

Universum se ohlédlo za Dnem vědy na pražských vysokých školách, který se konal v pátek 27. listopadu. Podívali jsme se na to, co přehlídka nazvaná Scientia Pragensis nabídla a jaké vynálezy a experimenty si mohli návštěvníci vyzkoušet na vlastní kůži. Nabídli jsme i rozhovor s vedoucím Katedry německých a rakouských studií Institutu mezinárodních studií FSV UK Jiřím Peškem.

V pátek 27. listopadu proběhl na Vysoké škole ekonomické už potřetí Den vědy. Přehlídka nazvaná Scientia Pragensis měla přiblížit veřejnosti vědu a vědeckou činnost na pražských vysokých školách. Na místě byla naše redaktorka Veronika Veselá.

Na hosty Scientia Pragensis čekala i pestrá přehlídka vynálezů a experimentů. Kdo chtěl, mohl se zapojit do soutěže o nejvýkonnějšího návštěvníka Dni vědy. Soutěžila i reportérka Radia Wave Veronika Veselá.

S vedoucím katedry německých a rakouských studií Institutu mezinárodních studií FSV UK Jiřím Peškem jsme mluvili o moderních dějinách České republiky a o studiích právě na Institutu mezinárodních studií.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.