Universum a pražský Den vědy

22. listopad 2010

Universum zvalo posluchače na Den vědy na pražských vysokých školách. Ten se 26. listopadu koná na pěti pražských univerzitách a vysokých školách. Přednášet se bude v budově VŠE a příchozí čeká spousta lahůdek v podobě přednášek předních odborníků.

Začali jsme tradičně novinkami. Zjišťovali jsme, proč rektoři odmítli zápisné na univerzitách, že olomoucká univerzita může přijít o 100 milionů korun nebo kdo jako první přijde o titul z plzeňských práv.

26. listopadu se uskuteční další ročník Dne vědy na pražských vysokých školách Scientia Pragensis. Jedním z pořadatelů je i Vysoká škola chemicko-technologická. Její prorektor pro vědu a výzkum Milan Pospíšil v Universu představoval hlavní body programu a letošní přednášející.


Česká republika je oblíbenou destinací amerických studentů. Podle statistiky Open Doors o mezinárodní akademické mobilitě studovalo v akademickém roce 2008/2009 v Česku 3664 Američanů. To je o 7 % víc než loni. Na otázku, proč tomu tak je a co z toho vyplývá, odpovídal Jakub Tesař, studijní poradce z Fulbrightovy komise.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.