Vše, co jste potřebovali vědět o studiu v USA

11. září 2012

Columbia, Harvard, Princeton nebo MIT, tam všude můžete studovat a nemusí vás to zruinovat. Stačí se naučit pořádně anglicky, napsat pěkně potřebné eseje a projít skrz výběrové řízení. Na všechno ostatní je tady Fulbrightova komise. Letos díky ní odputovalo za velkou louži studovat a bádat 38 Čechů.

Rok studia na státní univerzitě v USA vyjde přibližně na 15 tisíc dolarů. Pokud si vyberete některou z prestižních vysokých škol nebo přímo některou z osmičky Ivy League, částka začíná minimálně na dvojnásobku.

Přesto nejsou ani tyto školy nedostupné. Díky Fulbrightově stipendiu můžete získat na vzdělání tučný příspěvek a podstatnou část škola odpustí po sepsání žádosti. I s tou vám v pražském sídle komise rádi pomohou. V pravidelných workshopech také snadno zjistíte, jak vybrat školu, sestavit přihlášku nebo proplout výběrovým řízením.

Hosty Universa Radia Wave byli ředitelka Fulbrightovy komise v ČR Hana Ripková, projektová koordinátorka Andrea Semancová a někdejší stipendista a student na newyorské Colubmii Jaroslav Šuchman.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.